+31(0)624170851 contact@martinappelo.nl

Het Gelaagde Brein

Steeds opnieuw in dezelfde ruzie met je partner belanden, er maar niet in slagen te stoppen met roken of je goede voornemens al in februari opgeven. Waarom is het zo moeilijk om ongezonde gewoontes te veranderen?  Waarom kampen zo veel mensen blijvend met psychische en relationele problemen? 

Het gelaagde brein leert ons dat de opbouw van onze hersenen hierin een belangrijke rol speelt. In het eerste deel behandelt Martin Appelo de theorie: hoe zit die automatische piloot in elkaar die ons gedrag bestuurt? Deel twee beschrijft het stappenplan voor reflectie en discipline, een methode om klachten en problemen aan te pakken door de drie lagen van het brein te laten samenwerken. Deel drie gaat ten slotte in op de praktijk. Gedetailleerde casussen laten zien hoe je met het stappenplan verandering teweeg kan brengen.


Het gelaagde brein is primair bedoeld als zelfhulpboek. Daarnaast is het uitstekend te gebruiken door hulpverleners die kortdurend werken, of eens een andere invulling aan de therapie willen geven.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 oktober 2012