+31(0)624170851 contact@martinappelo.nl

Red de Alfawolf

De moderne leider moet dienend, verbindend en vooral heel erg mindful zijn. Prachtig! Maar waar is de alfawolf (m/v) gebleven? De leider die het initiatief neemt, keiharde grenzen stelt en onverschrokken voorop gaat in de strijd? Is hij verbannen omdat we hem associëren met narcisme, woekerwinsten en fraude?

Soft skills vs. hard skills
Dit boek biedt tegenwicht aan alle publicaties over leiderschap en coaching waarin ‘soft skills’ centraal staan. De auteurs erkennen dat deze nodig zijn, maar waarschuwen dat dit niet ten koste mag gaan van ‘hard skills’. Goede leiders zijn altijd ook alfawolf, maar weten hem gepolijst en gedoseerd in te zetten.

Leiderschapsmethodiek
Executive coach Arvid Buit en psycholoog Martin Appelo formuleerden op basis van literatuuronderzoek een nieuw model en een methodiek om leiderschap te ontwikkelen. De alertheid van de alfawolf is daarbij onmisbaar! Hoe dit in de praktijk werkt, wordt geïllustreerd met de verhalen van vier leiders die met deze methode ‘onder handen werden genomen’.

Aanbevelingen
‘Red de Alfawolf maakt treffend duidelijk dat een goede leider over soft én hard skills beschikt en weet op welk moment hij uit welk vaatje moet tappen.’ – Fons Trompenaars

‘Dit boek is to-the-point en met lef geschreven. Het onderwerp leiderschap wordt theoretisch onderbouwd maar ook heel praktisch en concreet gemaakt. Het boek zet aan tot (zelf)reflectie en maakt het onderwerp toegankelijk en toepasbaar.’ – David van Mechelen | Group Controller KLM | Winnaar Leadership in Finance Award 2018

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26 oktober 2018