+31(0)624170851 contact@martinappelo.nl

Omgaan met Moeilijke Mensen

Samenvatting Omgaan met Moeilijke Mensen

Iedere therapeut kent ze: cliënten die niet doen wat je van ze verwacht, die zich dwars, boos of zelfs agressief opstellen. Toch is het mogelijk goed met hen om te gaan, zo laat Omgaan met ‘moeilijke’ mensen zien. Het valt niet te ontkennen: er zijn nu eenmaal mensen die sterk afwijken van de gemiddelden op basis waarvan de meeste interventies in de ggz ontwikkeld zijn. De lastige momenten in de therapie met deze moeilijke mensen, die een beroep doen op je vermogen om boven jezelf en de therapie uit te stijgen, staan in dit boek centraal. Gerenommeerde behandelaars delen hun visie, en hun kennis en kunde ten aanzien van de moeilijke interacties in de spreekkamer. Het boek staat boordevol tips, adviezen en voorbeelden, die door veel hulpverleners als een welkome aanvulling op hun ‘gereedschapskist’ zullen worden ervaren.

Over de auteurs

Martin Appelo

Martin Appelo is als gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut werkzaam bij diverse instellingen. Van zijn hand verschenen bij Uitgeverij Boom onder meer de bestseller Socratisch motiveren, Waarom veranderen (meestal) mislukt, Het gelaagde brein, Het innerlijk bureaublad en Een spiegel voor narcisten.

Kees Hoogduin

Kees Hoogduin, zenuwarts, is als emeritus hoogleraar Psychopathologie verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU). Daarnaast is hij adviseur van de HSK Groep

Marc Verbraak
Marc Verbraak studeerde van 1982 tot 1988 Klinische psychologie en Neuro- en revalidatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 1999 promoveerde hij aan deze universiteit op onderzoek naar bulimia nervosa.
Verbraak werkte onder meer als psycholoog binnen de sector Psychiatrie van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en als onderzoeker bij het Instituut voor Patiëntgebonden Psychiatrisch Onderzoek te Amerongen. Van 1995 tot 1998 was hij (waarnemend) hoofd van de Angstpolikliniek van het PCN te Nijmegen. Van 1998 tot en met 1999 bij de HSK Groep als manager Behandelzaken. Daarna werkte hij acht jaar bij de stichting Adhesie GGZ Midden-Overijssel als P-opleider en behandelcoördinator van de deeltijdbehandeling in Almelo en uiteindelijk het team Angststoornissen. In 2006 werd hij hoofdopleider van de eerder genoemde postacademische beroepsopleiding. Sinds 2007 is dr. Verbraak wederom bij de HSK Groep werkzaam, nu als inhoudelijk directeur.

https://www.bol.com/nl/p/omgaan-met-moeilijke-mensen/9200000059203113/

Reactie verzenden

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 juni 2016