+31(0)624170851 contact@martinappelo.nl

Leven met Identiteitsproblemen

 

Samenvatting
Ben je ontevreden over wie je bent? Of ben je er min of meer wanhopig naar op zoek? Dan kamp je waarschijnlijk met een identiteitsprobleem. Iedereen krijgt hier wel eens, in meer of mindere mate, mee te maken.
Uitdagende baan, kinderen, huisdieren, vrienden, familie, sport, verenigingen, hobby’s, cultuur, vakanties, alles lijkt te moeten en het lijkt ook allemaal gepland en geregeld te moeten worden. Maar is dit echt wat jíj nodig hebt voor jóuw geestelijk en lichamelijk welzijn?

Dit boek bevat talrijke tips en adviezen om afstand te leren nemen van al het ‘moeten’, om je negatieve eigenschappen te accepteren, en om je positieve eigenschappen beter te ontwikkelen. Het laat je zien dat in jouw leven gezonde en zogenaamd minder gezonde gewoonten naast elkaar mogen bestaan. Voor wie toch graag gebruik maakt van de hulp van een deskundige buitenstaander, wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden die de professionele hulpverlening kan bieden bij identiteitsproblemen.

De prettige schrijfstijl met veel beschrijvingen van cases maken dit boek geschikt voor iedereen die meer wil weten over identiteitsproblematiek. Het is geschreven voor mensen die er zelf last van hebben als ook voor hun partners en familieleden.
Recensie(s)
Dit boek over identiteitsproblemen is verschenen in een reeks publicaties over onderwerpen uit de geestelijke gezondheidszorg. Het gaat over mensen die zichzelf en hun plek in dit leven maar niet goed kunnen vinden. Hoe ontstaat zo’n stoornis in je persoonlijkheid? En welke gevolgen kan een identiteitsprobleem voor een mens hebben in z’n relaties, de beleving van zichzelf en in z’n verhouding met anderen? Er zijn ernstige persoonlijkheidsstoornissen en identiteitsproblemen, maar het gaat in dit boek speciaal over identiteitsproblematiek waarmee ieder wel eens te maken krijgt in zijn leven. Hoe ga je met die problemen om, wat kun je zelf doen en wanneer moet je een beroep doen op de hulpverlening? Het boek is overzichtelijk ingedeeld: wat is identiteit en welke problemen kunnen zich voordoen? Hoe heeft het zover kunnen komen dat zich problemen voordoen in het dagelijks leven? Welke behandelingen leveren het meeste rendement op? Aan de hand van enkele levensverhalen wordt geillustreerd wat de auteurs bedoelen. Met literatuuropgave en internetadressen. Een goed boek voor hulpverleners, studenten in deze sector en geinteresseerde leken.

Drs. H. Menkveld

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 januari 1999

Reactie verzenden